Het kind in ons..

8030Het kind in ons. Dat begrip spookt al een tijdje door mijn hoofd. Telkens als ik nadenk ¬†over de kracht van mindmappen, kom ik uit bij de conclusie dat ‘het kind in ons’ een heel belangrijke rol hierin speelt. Het terugvallen op het pure, datgene wat we in wezen het liefst doen, waar we warm van worden, plezier in hebben. Ontwapenend, oprecht, expressief. Weg van die overkill aan geestdodende informatie.
En blijkbaar is hier behoefte aan. Want toen ik twee weken geleden op Schiphol liep, onderweg naar mijn vlucht naar Rome, pronkte in een boekwinkel, in de boeken top-10 , het kleurboek voor volwassenen. Ja, u leest het goed: het kleurboek voor volwassenen. Deel twee ervan had zich inmiddels ook in die top-10 genesteld. Behoefte aan rechtsbreinige activiteiten. Kleuren, gevoel voor schoonheid, de rustgevende werking ervan. De creatieve prikkel.
Deze elementen zijn ook terug te vinden in het mindmappen-op-papier. Een manier om het ontwapenende plezier, dat tegelijkertijd heel krachtig is, in te zetten binnen ons dagelijks werk. Om onze informatie te structureren. Orde te brengen in de chaos in ons hoofd, op een haast kindvriendelijke manier.
Durf het kind-in-je aan te spreken. eraan toe te geven. Heerlijk toch?!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *