Boek op de plank!

Na een periode van nadenken, ideeën op laten borrelen, mindmaps opzetten, hoofdstukken laten groeien, is het dan eindelijk zo ver:
Mijn boek ‘Leer mindmappen ..voor kids!’ is een feit en komt uit op 22 november, morgen dus!

De weg naar het eindresultaat was een mooie.
Het begon met een telefoontje van Bob van Duuren. Of ik interesse had om een mindmap-boek te schrijven voor kinderen. Een boek voor de leeftijd 8-14 jaar. Daar had ik wel zin in en al snel zaten we bij Van der Valk aan de koffie, met de plannen op tafel.

Zo ging ik ook op vakantie. Richting Zuid Frankrijk gingen naast mijn zwembroek en stapel boeken ook mijn mindmapblok en stiften mee. Met mijn stoeltje aan de rivier, of vanuit de hangmat, overdacht ik daar de opzet van het boek. (het boek associeer ik nog steeds aan deze vakantie).

Eenmaal weer thuis werd het tijd om de mindmapschetsen (ze staan ook in het boek) verder uit te werken tot een echt verhaal. De juiste mix zoeken van theorie, oefeningen, gericht op de doelgroep.

Voor de illustraties was het wel belangrijk om in contact te komen met illustratrice Linda Lee.  Een leuke samenwerking. Nauwgezet volgende ze mijn aanwijzingen voor bepaalde illustraties, gecombineerd met haar eigen creatieve geest. We hebben heel wat afgemaild en gebeld.

Ik wilde ook wat praktijkervaringen een plek in mijn boek geven. Daarvoor heb ik een aantal kinderen die ervaring hebben met mindmappen geïnterviewd. Een van hen heb ik ruim een jaar geleden via Skype mindmaptraining gegeven (hij woont namelijk in Italië)

En dan was er natuurlijk ook de bijdrage van Ali B. Ik liep al langer met het plan om hem te vragen voor een aandeel in het boek. We werkten al enige tijd samen en hadden/hebben geregeld contact, dus hem hiervoor vragen was ook geen probleem. Ik stelde hem voor om een voorwoord te schrijven. Hij vond het een prima idee en ondanks al zijn bomvolle agenda was het eindresultaat er naar.  Gewoon gaaf!

Terugkijkend kan ik zeggen dat het een unieke ervaring is geweest en ..wellicht nog een vervolg krijgt. Wie zal t zeggen? De te bewandelen weg is nu bekend en dat scheelt een hoop.

En nu uitkijken naar het moment dat ik het eerste exemplaar echt in mijn handen heb.
…Ik kan eigenlijk niet wachten…!!

This entry was posted in Mindmapping. Bookmark the permalink.

3 Responses to Boek op de plank!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *