Zeg het met ..boeken!

Deze keer een wat afwijkende blog. Ik maak deze keer even plaats voor een toch bijzonder moment. Deze week namelijk komen er twee boeken van me uit. Liggen er twee nieuwe titels op de schappen van Neerlandsch boekhandels. Dat kun je toch niet elke week zeggen dacht ik zo.

Allereerst is daar de 2e editie van ‘Leer mindmappen …voor kids’.
Een logisch gevolg van een boek dat uitverkocht raakte.. Op zich is dat al leuk natuurlijk. En een mooi moment dan ook om de 2e editie wat extra’s mee te geven. Deze editie is ruimer van opzet en is bovendien gevuld met wat ik noem ‘schoolvoorbeelden’. Voorbeelden uit de praktijk, waar –zo bleek- wel behoefte aan was. Het is een mooie, fraaie versie van het toch al populaire deel uit de ‘…voor kids-serie’ geworden. Ik ben er erg blij mee en hoop dat er hierdoor weer veel nieuwe mindmappers bij komen, jong en oud!

Vanaf 20 november ligt ‘Leer mindmappen …voor kids 2e editie’ in de winkel.

 

En nog geen week later, op 26 november verschijnt ‘Prezi …voor kids.’ Dit boek heb ik samen geschreven met Hedwyg van Groenendaal, inmiddels wel bekend als de Prezi-Queen van ons land. Door onze Prezi University-samenwerking kwam ik op het idee om ‘Prezi …voor kids’ samen te gaan schrijven. Zowel mijn uitgever Van Duuren Media als Hedwyg zagen dat wel zitten.

Samen schrijven was voor ons beiden geheel nieuw, maar al snel was duidelijk dat we elkaar goed aanvoelden en het eigenlijk als vanzelf ging. Hedwyg heeft zich vooral gericht op het ‘hoe’, ik meer op het ‘waarom’ van Prezi. Deze verdeling beviel ons en was ook precies wat we voor ogen hadden. 

Maar… met de deadline in zicht besloot Prezi zijn gehele interface en vormgeving aan te passen. Eerst mondjesmaat, later rigoureus. Vrijwel alle screenshots en bijbehorende teksten konden opnieuw gemaakt worden ..met maar weinig tijd op de klok. Prezi had er geen week later mee moeten komen..!

Maar het resultaat is er dan ook naar. ‘Prezi voor kids’ is een geweldig boek geworden, en helemaal in de lijn van de nieuwe Prezi-look.

Naast het boek verschijnt ook bijbehorende website www.prezivoorkids.nl die zich de komende tijd zal vullen en waarmee we onze kids nog meer terzijde willen staan.

‘Prezi …voor kids’ zal feestelijk gepresenteerd worden tijdens de Prezi Inspiration Night op maandag 26 november, Seats 2 Meet Utrecht.
Voor meer info: www.preziuniversity.nl

Al-met-al een mooie week, maar een net zo mooie periode die er aan ten grondslag lag. Het geeft een voldaan gevoel en …een echte kick!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to Zeg het met ..boeken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *