UIT! , dat keurslijf!

Voor je het weet beland je in patronen die we onszelf aanmeten. En voor je het weet zit je in dat keurslijf met de standaard confectiematen.
Dat willen we dus niet. Dat keurslijf moet uit!

Waarom?
Omdat ‘anders zijn dan de anderen’ je pas echt onderscheidt van de anderen. Niet meer van dit, of meer van dat. Niet kijken naar de ander. Nee, ‘anders zíjn’!

Hoe doe je dat?
Stap uit je vertrouwde paradigma. Oftewel: Bekijk de zaken van een andere kant. Door een paradigmaverschuiving kom je tot andere gedachten en inzichten. Openen zich andere associaties. Die zullen je helpen om de sleutel naar ‘je onderscheiden’ te vinden.

Mindmappen helpt je om je in die setting van paradigmaverschuiving te krijgen. Door je informatie, je gedachten te mindmappen, kom je tot andere gedachten, ideeën. Tot betere gedachten, ideeën. De mindmap helpt je uit dat keurslijf te krijgen.

Ziehier ook weer de veelzijdigheid van mindmappen. Het ultieme gereedschap voor het denken. Behalve informatie ordenen en weer oproepen, overzicht en inzicht te vergroten, is de mindmap dus ook dé tool voor de paradigmshift, waardoor je gestimuleerd wordt de zaken vanuit een anders perspectief te benaderen en creatieve gedachten vrijkomen die je brengen naar het ‘anders zijn’ .

Deze video, tot slot, als mooie illustratie..!

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *