Prezi …voor kids!

Dat er een hechte band bestaat tussen mindmappen en het Prezi is al geen nieuws meer. De presenteertool kent grote overeenkomsten met de mindmap-eigenschappen: Werken vanaf een onbegrensd canvas, radiaal kunnen werken, kunnen clusteren, hoofd- en bijzaken fraai kunnen visualiseren, ruimte voor associatief denken, accent op vormgeving… Ziehier de sterke kanten van een breinvriendelijke benadering.

Ik heb al sinds enige tijd een nauwe band met Prezi via Hedwyg van Groenendaal. Zeg maar de Prezi-Queen van ons land. Voor haar eerste Prezi-boek (inmiddels is de 2e editie uit) benaderde ze mij voor een interview over mindmappen (nadat we elkaar middels Twitter gevonden hadden) en sindsdien is er een nauw contact.

Omdat ik van verbindingen houd (mede om die reden zal ik ook wel zo van mindmappen houden), kreeg ik het idee om samen met Hedwyg een Prezi-boek te schrijven voor kinderen, passend in de reeks waar ook mijn boek ‘Leer mindmappen voor kids’  deel van uitmaakt. Het idee werd zowel door Hedwyg als mijn uitgever Van Duuren Media omarmd en een nieuw project was een feit.

Het boek ‘Prezi …voor kids’ is dus momenteel in de maak. Nog even geduld. In het najaar zal het boek in de winkels liggen.
Tot die tijd is het proces te volgen op Twitter via #prezivoorkids

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

One Response to Prezi …voor kids!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *