Power Couple!

Ieder menselijk brein werkt in de basis hetzelfde. Van China tot Venezuela… Van Noorwegen tot Zimbabwe.. Ongeacht taal, cultuur, of wat dan ook.. Ieder menselijk brein werkt in de basis hetzelfde.

En wat ik daarmee bedoel? Bij ons denken regeren twee wezenlijke aspecten. Namelijk verbeelding en associaties. Deze twee aspecten worden van nature ingezet als wij gedachten hebben. Het ‘zien’  van beelden en van daaruit associeren.

We ondervinden dit dagelijks zelf aan den lijve, bewust of onbewust. Het is een natuurlijk proces dat zich door niets laat hinderen. ( en test jezelf: Denk aan je laatste vakantie. Je ziet de beelden voor je..de associaties barsten los..!)

Dit ‘power couple’  staat aan de basis van mindmappen. Bij het mindmappen speelt het verbeelden van informatie een cruciale rol. De mindmap zelf is één grote verbeelding, een visualisering. En de overbekende vertakkingen verbeelden de associaties die ontspruiten.

Er is geen ander denkgereedschap dat zo krachtig en zo natuurlijk ons denken weergeeft als de mindmap. He heet niet voor niets een mindmap; een kaart van ons brein.

Dus waarom nog langer onze gedachten in slechts tekst (en heel vaak heel veel tekst..!) weergeven. Waarom nog langer informatie in rijtjes weergeven, opsommingen maken, bulletpoints gebruiken in Power Point-presentaties. Dit alles is zo funest voor ons associatieve denken.

Verrijk jezelf dus met mindmappen. Geef het ‘power couple’ , verbeelding en associaties de ruimte om je gedachten weer te geven. En waarom nog wachten? Start vandaag nog!

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *