Keuzestress? Gebruik een mindmap!

Steeds vaker kom ik de term keuzestress tegen. Passend natuurlijk bij de tijd waarin we leven. De keuzemogelijkheden op alle fronten zijn tegenwoordig ook talloos en vaak niet bepaald eenvoudig. Dat geldt met name voor de keuzes die de eigen identiteit betreffen. Hoe onderscheid je je van de ander, ben je origineel genoeg?  Wordt ook steeds belangrijker.. Logisch dat menig van ons door het bos de bomen niet meer ziet en verstrikt raakt in het maken van de juiste keuzes.

Het maken van een mindmap kan je helpen met het maken van de -voor jou- juiste keuze. Als centrale afbeelding kies je jouw onderwerp waar de keuze om gaat. verder bestaat de mindmap uit vier hoofdtakken:

  1. plus
  2. min
  3. interessant
  4. conclusie

De takken plus en min spreken voor zich. Noteer de voor- en nadelen van een eventuele keuze. Bij de hoofdtak ‘interessant’  noteer je zaken die noch plus, noch min zijn, maar wel vermeldenswaardig genoeg zijn. De vierde tak is in feite je uiteindelijke keuze. Deze tak vult zich vanzelf, nadat je uitvoerig aandacht hebt besteed aan de vorige drie.

Probeer de keuze-mindmap eens uit bij de eerstvolgende keuze die je gaat maken en ervaar zelf de kracht van de mindmap. Veel succes! 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *